Ugnsrengöring – Ett enklare sätt att rengöra ugn på

lär dig ugnsrengöring

Ugnsrengöring

Vi har alla varit där. Du har skjutit upp det under så lång tid, men nu finns det ingen återvändo. Det är dags för den hushållssyssla de flesta hatar mer än alla andra – ugnsrengöring. Det är smutsigt, ansträngande och tidskrävande. Men om du tar lite tid för att förbereda, behöver det inte vara så jobbigt.

Först och främst, se till att köksfönstret är öppet – du behöver bra ventilation eftersom de flesta butiksköpta ugnsrengöringsmedel avger starka ångor. Det är också viktigt att du vrider ned värmen i köket – eller stänger av den helt och hållet – eftersom ångorna ofta verkar värre då rummet är varmt.

Nästa sak du bör göra är att se till att du har all den grundläggande utrustning du behöver på plats. Du behöver ett par bra handskar, några skurborstar och tillgång till varmt, rinnande vatten för att skölja gallren när du har rengjort dem. Förutom detta, behöver du också ugnsrengöring såklart!

Rengöringsmedel för att rengöra ugnen

Butiksköpta medel är mest användbara i a sprayskumform. För den oerfarne är dessa lättare att använda än rengöringsmedel i gelform, vilka måste borstas på och kan droppa från vertikala ytor. Lite om droppar: gelrengöringsmedel, och till viss del, skumrengöringsmedel, har en tendens att droppa, särskilt om du lämnar dem på ugnsytan för att verka under en längre tid. Det är därför alltid en bra idé att placera tidningspapper eller liknande under ugnsdörren för att fånga dropparna och hålla köksgolvet rent och fräscht. När allt kommer omkring vill du inte behöva ta bort fettfläckar från golvet när du äntligen har rengjort ugnen.

Rengöra ugn

Nu till själva rengöringen. Det första steget är att dammsuga (ja, dammsuga!) ugnens insida, vilket tar bort allt löst skräp. Ägna särskild uppmärksamhet åt alla brända och lösa matbitar som kan ha fastnat i ugnsdörrens gångjärn. Om du inte kan ta bort dessa med dammsugaren kan en tandborste komma väl till hands. När till slut allt löst smuts har tagits bort är det dags att applicera ugnsrengöringen på de utsatta delarna. Oavsett om du använder skum eller gel, se till att du följer tillverkarens instruktioner och i synnerhet deras råd om ventilation.

Låt rengöringsmedlet sitta kvar så länge som möjligt. Medan du väntar kan du skrubba gallerna och grillarna med en abrasiv skurboll. Sen är jag rädd att det inte finns något substitut för lite gediget handarbete på själva ugnen. Slutligen, när du är nöjd med resultatet, se till att du noggrant torkar och sköljer bort alla rengöringsmedel från ugnen, annars kan du få en otrevlig överraskning nästa gång du slår på den!

Det är allt. Du är nu redo att laga en kanonmåltid i din vackra, glänsande ugn.

Om allt detta verkar vara för mycket för dig, misströsta inte. Vi är rengöringsspecialister och rengör till och med de smutsigaste ugnarna för kunder varje dag. Boka in en prisvärd flyttstädning i Karlstad på vår webbsida så kommer  vi mer än gärna och hjälper dig med ditt hushållsarbete!