Putsa fönster – Fönsterputs på professionell nivå

bli proffs på att putsa fönster

Putsa fönster på bäst sätt

Rengöringen av fönstrena i ditt hus kan vara skrämmande. Speciellt om man räknar på hur många fönster det finns. Det är verkligen inte en lätt uppgift, men det är inte heller en som är omöjlig att göra. Några fiffiga strategier finns för att göra fönsterputsningen lätt som en plätt.

Först och främst bör du veta att putsa fönster kräver mer än bara en sprayflaska med en väldoftande blå vätska och en rulle hushållspapper. Det är ett riktigt rengöringsjobb som endast kan göras på rätt sätt med hjälp av en hink med såpvatten, en tvättsvamp på ett handtag, en gummiskrapa och naturligtvis, en hårt arbetande fönsterputsare… du!

Bli bättre på fönsterputsning

Hinken behöver inte vara ny, så länge din tvättsvamp är i bra skick. Men försök att åtminstone investera i en kvalitets tvättsvamp och även en bra gummiskrapa. De skulle hålla dig sällskap i åratal och följa dig genom alla dina dagar av fönsterputsning.

En bra väldoftande och ganska snygg förpackning med dyr vätska  kommer inte nödvändigtvis att hjälpa dig att göra ett bra jobb för att tvätta fönster. Den grundläggande rengöringsvätskan är helt enkelt bara vatten. När dina fönster inte är i ett alltför dåligt skick, eller om du bara vill underhålla dina fönster för att bibehålla underhållsfria fönster eller dammfria fönster, så är vatten tillräckligt för att göra alla dessa uppgifter otroligt bra. Rengöringsmedel och andra rengöringsmedel bör användas endast när dina fönster är väldigt smutsiga. Och alla typer av rengöringsmedel bör inte användas.

Det är viktigt att välja rätt sorts rengöringsmedel för dina fönster. Diskmedlet eller vätskan behöver inte vara dyr, i själva verket fungerar diskmedel  riktigt bra, och det är väldigt billigt. Kom dock ihåg att inte använda för mycket diskmedel annars så får du streck på dina fönster istället för att rengöra dem. Ungefär en halv tesked i en två liters hink kommer att vara nog. Lägg lite vinäger i lösningen för att få den ännu bättre. Bortsett från hinken med tvättmedel, kan du använda ammoniak i små mängder, ett tvättmedel på cirka en halv tesked eller bara en liten klick av schampo. Alla dessa kommer fungera susen och ingen av dem är dyra.

Tvätta fönster som ett proffs

Efter att du tvättat fönsterna  med din lösning, bör fönstrena torkas omedelbart med hjälp av din skrapa. Torkning av gummiskrapan kräver nödvändiga steg. Det är mer effektivt att börja i det övre hörnet, och sedan dra den rakt nedåt. Och för att förhindra att vattnet rinner ner över det område du precis torkat, bör nästa svep vara i en liten vinkel bort från det området.

Sådär, det var väl inte så svårt att rengöra fönstrena korrekt? Du måste bara lära dig några knep för att göra det betydligt lättare än vad man tror. Men, om du är riktigt trött och inte vill göra denna syssla då? Ja, då kan du välja att kontakta en städservice i Karlstad som kan sköta jobbet åt dig för en minimal avgift!