Poolfilter – Rengör din pool effektivt

så rengör du din pool med poolfilter

Det finns inget som går upp emot en pool fylld med kristallklart vatten. Men på grund av många olika faktorer så kommer vattnet i din pool att bli smutsigt med tiden. Du kan inte alltid bara byta ut vattnet i poolen eftersom det är ett stort slöseri av rent vatten. Det bästa du kan göra är att filtrera det för att hålla det både rent och klart, samt göra så att det håller sig så längre så att du inte behöver byta ut vattnet så ofta.

Rengöra pool med poolfilter – Så gör du det enkelt själv

Att installera ett poolfilter är den bästa metoden för att hålla vattnet rent och klart i din pool. Om du nu vill veta mer om det, så har du sådan tur att jag sitter på den information du behöver. Rädda dig själv från huvudvärken av att söka efter information och läs här istället, allt som du måste veta finns i denna artikel. Då du läst klart hela artikeln kommer du vara välinformerad om vilka sätt det finns för att hålla vattnet i din pool kristallklart med hjälp av ett poolfilter. Så luta dig tillbaka, slappna av och njut av läsningen. Kom ihåg att kontakta ett bra städföretag i Karlstad för hjälp med rengöringen.

2 vanliga poolfilter för poolrengöring

En av de bästa metoderna för att rena vattnet i din pool är att installera ett poolfilter. Men du bör vara smart då du ska välja ett så att du får rätt typ av filter för just din pool. Och för att kunna välja ordentligt, så måste du veta dina alternativ. Det finns två olika typer av poolfilter som är mer vanliga.

Kasettfilter

Denna sorts filter använder sig av papper för att filtrera bort partiklar ur vattnet. Dessa papperskasetter sitter fast inne i filtermagasinet. Denna typ är väldigt populär eftersom de är så enkla att underhålla och rengöra. För att rengöra filtret så tar man lös det och sprutar det rent med vattenslangen. Om filtret blir väl underhållet och omhändertaget så kan det hålla i upp till fem år. Om du vill att ditt filter ska hålla så länge så måste du utföra ett strikt och bra underhåll och bör också då och då byta ut plattorna på filtret. Priset ligger från överkomligt till de allra dyraste och lyxigaste.

Sandfilter

Detta är nog det mest använda filtret för privata pooler. Detta filter filtrera ut skräp och partiklar med hjälp av en specialsand. Men, sandfilter är också ansedda som den minst effektiva metoden för att filtrera vatten i pooler. Den största nackdelen med denna typ av filter är att den behöver omständligt underhåll, och oftare än det för cartridge filtren. Men å andra sidan så kan ett sandfilter hålla i upp till 6 år innan det behövs bytas ut. Men underhållet är verkligen en plåga. Det behöver utföra en konstant baksköljning då vattnet som går igenom sköljer ut även sanden som ska filtrera.

Nu när du vet de vanligaste sorterna av filter till poolen, så vet du kanske vad du ska välja för att få vattnet i din pool så där glimrande kristallklart och rent igen. Dessa sorter är inte de enda sorterna som finns, men de är tillräckliga nog för att få jobbet gjort.