Tre steg för effektiv mögelborttagning

guide till mögelborttagning

I behov utav mögelborttagning? För alla som planerar att sälja ett hus inom en snar framtid är det alltid önskvärt med en snabb fastighetstransaktion. Transaktionens hastighet kan dock hämmas om mögelborttagning måste göras i huset. Innan hemmet släpps ut på marknaden får det inte finnas några tecken på mögel alls.

Guide till mögelborttagning

Ta följande steg för att lösa problemet innan du försöker sälja huset.

Ta bort alla källor till fukt

Mögel och mjöldagg orsakas av ett överflöd av fukt. Ett av de första stegen för borttagning av mögel är att hitta fukt och leta efter källan. Detta steg är en avgörande del av processen eftersom om du inte kan hitta källan, resulterar detta i framtida tillväxt efter det första avlägsnandet. För att hitta fukten, kontrollera varje område i huset där vatten produceras eller kan sippra in eller ackumuleras. Inspektera området nära fönster och takfönster, luftkonditioneringssystemet och läckage i källaren eller vinden.

Använd en produkt som kan kontrollera mögel

Efter att ha hittat och reparerat eventuella fuktkällor är nästa steg att applicera en produkt för att kontrollera mögel. Det finns en mängd olika eliminationsprodukter som kan köpas från hushållsbutiker. En hemlagad produkt kan tillverkas av lika delar vatten och blekmedel. Efter att ha valt en produkt, spraya den på de drabbade områdena och låt den torka. Produkten dödar möglet, men den tar inte bort fläckarna. Fläckborttagning är nästa steg efter att du har dödat sporerna.

Ta bort eventuella mögelfläckar

För att avlägsna kvarvarande fläckar från väggar och tak måste en oxiderande fläckborttagningsprodukt appliceras. Blekmedel kan också användas, men det finns risk för att det behandlade området missfärgas, särskilt på träytor som verandor eller liknande. Var också mycket försiktig nära alla heltäckningsmattor. Det är viktigt att följa tillverkarens anvisningar om applikationer för fläckborttagning. För hårda fläckar, använd en borste eller svamp.

Borttagning av mögel är inte nödvändigtvis en lätt uppgift, men det är möjligt med lite hårt arbete. Det är viktigt att vara skyddad när du tar bort sporer. Använd handskar och en ventilerad mask. Skyddskläder är också nödvändigt. Det här är inte alltid möjligt för husägaren att åstadkomma på egen hand. Det kan vara nödvändigt att få hem ett professionellt saneringsföretag så att de kan lösa problemet med mögelborttagning. Att ta hand om alla potentiella problem före du ska lägga upp fastigheten för försäljning  hjälper till att påskynda processen. Kontakta bäst städfirma i Karlstad om du vill vill ha rengöringshjälp efter saneringen.