Hemmagjorda miljövänliga rengöringsmedel för avloppet

så gör du hemmagjorda rengöringsmedel som är eco vänliga

Många rengöringsmedel som säljs över disk idag innehåller många skadliga kemikalier och gifter och är inte miljövänliga. De är inte bara farliga för människor, husdjur och naturen utan de kan också skada ditt hems avlopp, maskiner och mycket mer.

Många rengöringsprodukter på marknaden uppger idag inte exakt vilka farliga kemikalier som de innehåller. Så det bästa sättet att undvika kontakt med dessa produkter är att bara ersätta dem med säkrare alternativ. Det finns många miljövänliga rengöringsmedel på marknaden som kan köpas i ditt lokala snabbköp, men många hemägare rekommenderar faktiskt att göra egna rengöringsmedel! Att göra dina egna rengöringsmedel utan kemikalier är väldigt givande. Framförallt är det betydligt billigare och dessutom enkelt att göra!

Hur du gör egna hemmagjorda miljövänliga rengöringsmedel

Köp sprayflaskor av hög kvalitet. Se till så du väljer flaskor med centilitermått på utsidan så det är lätt att mäta. Det hjälper dig blanda dina miljövänliga rengöringsmedel snabbare och enklare. Se också till att märka varje flaska så du vet vilken typ av rengöringsmedel som finns inuti. Till exempel, om lösningen är till köket, märk den med ”köksrengöring” eller något liknande.

Här är en lista över möjliga ingredienser som kan användas för att skapa ditt egna rengöringsmedel

Destillerad vit vinäger
Bakpulver
Borax eller tvättsoda (starkare än vanligt bakpulver – inget måste)
Tvål baserat på olivolja
Tvål baserat på kokosnötsolja
Vatten

Säkerhetsnotis: Även om du skapar miljövänliga och säkra rengöringsprodukter är det fortfarande rekommenderat att hålla dessa lösningar undan och bortom räckhåll för barn, husdjur och naturen. Ingen vill vara ansvarig för ett sjukt barn eller djur. Om dessa lösningar intas i stora mängder bör du omedelbart uppsöka läkarvård. Kontakta rekommenderade städfirmor i Karlstad och hör vilka rengöringsprodukter de använder sig utav när de flyttstädar.

Att städa ditt hem med rengöringsmedel som är ”gröna”

När det kommer till att städa ditt kök med miljövänliga rengöringsmedel så skall du använda en blandning av bakpulver, tvättsoda med lite vegetabilisk tvål och varmt vatten. Den här lösningen kan sedan appliceras på köksbänkar, golv, maskiner och andra ytor.

För ugnar och maskiner, blanda bakpulver och tvättsoda med lite vatten och gör en kräm. Applicera generöst med kräm och låt det sitta över en natt. Tvätta sedan bort det nästa morgon för att få bästa resultat.

För rengöring av köksbänk skall du försiktigt skrubba en jämn blandning av dessa ingredienser och sedan skölja av med rent vatten.

För skärbrädor bör du använda en blandning av vinäger och 3 % väteperoxid. Förvara varje lösning för sig själv och spreja först med vinäger och därefter väteperoxiden. Upprepa dessa steg tills du har fått en ren yta.

Avlopp, handfat, badkar och mer

Använd samma recept för kakel i badrummet, badkar, hyllplan, toaletter och handfat. För avlopp skall du använda en blandning av bakpulver och vinäger. Häll först i en halv kopp bakpulver i avloppet och häll därefter i en kopp vinäger. Låt det sitta ett par minuter och låt sedan varmt vatten rinna igenom avloppet tills det inte är igensatt längre.